HTML

Ahol az emberre ferde szemmel néznek

Egy éves kínai tartózkodásom élményei, mint ösztöndíjas diák :)

Friss topikok

Címkék

2011.10.08. 07:53 MiLái

Őszi szünet I.

Jelentem, meggyógyultam és élek! Azóta be nem teszem a lábam abba a kínai gyorsétterembe, ami az M betűs étteremhez hasonlít. Inkább bemegyek az M betűs étterembe :D

Viszont volt őszi szünetünk okt.1-től október 7-ig és bizony mondom néktek már baromira ránk fért :D Okt. 1-jén van ugye a Kínai Népköztársaság alapításának évfordulója, de minket Kriszti születésnapja kötött le inkább, ami ugyanerre a napra esett! Vettünk neki tortát, az ünnepségről itt láthattok egy képet:

 

 

 

 

 

 

Gyengébbek kedvért, a jobb oldali lány vagyok, a hiper-szuper menő szemüvegben!

Aztán elmentünk a kínai barátunkkal, Wang Jia-val szótárgépet venni. Sajnos, a koleszban az internet nem működik mindig tökéletesen, nekünk meg szükségünk van a gépre, ha leckét akarunk írni , így hát olyan szótárgép kellett, ami tud angolul és lehet bele írni kis ceruzával. Wang Jia először elkalauzolt minket a jinan-i antik piacra, ahol szép régi kalligráfiákat, szobrokat, ékszereket és még kitudja mennyi mindent lehet kapni, de nem csak antik részlege volt, hanem normál piac is, ahova kikötöttük, hogy még visszamegyünk mindenképpen! Ruha, cipő, törülköző, ékszerek, szuvenírek rogyásig, látástól mikulásig! Bevásárlóparadicsom! Vissza kell menni, és brutálisan sok pénzt el kell költeni!

Jah, szótárgép az nincsen....

Aztán Wang Jia felvitt minket a Hősök Sziklájára. Ez olyasmi, mint nálunk a Gellért-hegy, semmi nincs a tetején, de mindenki megmássza. Szép kis lépcsősort kell megmászni, mire felérsz, természetesen Wang Jia olyan iramban ment fel, mint a hegyikecske. Amúgy a srác egyszer tuti halott ember lesz és valami jármű fogja elütni, mert a zebrát nem használja, a piros lámpa fogalmát nem ismeri és olyan gyorsan gyalogol, hogy még nem késő megjátszania az olimpiai kvalifikálást. Közben meg játssza az idegenvezetőt két jajveszékelő külföldi lánynak, akik jósolják neki, hogy egyszer el fogja csapni a busz. Ő erre csak röhögcsél, hogy óóóó a kínaiakat soha!

 

 

 

 

 

Azt remélem nem kell írnom, hogy melyik vagyok én és melyik Wang Jia!

De nem kell aggódni, van ám szótárgépem! Elmentünk egy áruházba, ahol a világ összes elektronikai cuccát meg lehetne venni kis standoknál, úgy , mint egy kiállításon. Nah, ott találtuk meg ugyanazt a gépet, ami az RT-Marktban( kínai Tesco-féleség) lehet kapni, igaz 200 yuannel olcsóbban. Jó kis fényképezőgépeket, laptopokat láttunk, de ez utóbbiakat talán még drágábban, mint otthon. Mindenesetre ide is vissza kell menni!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lillaraferdeszemmelneznek.blog.hu/api/trackback/id/tr663286857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása