HTML

Ahol az emberre ferde szemmel néznek

Egy éves kínai tartózkodásom élményei, mint ösztöndíjas diák :)

Friss topikok

Címkék

2011.09.25. 16:22 MiLái

celebrity

Most értettem meg a szó jelentését. Celeb vagyok Jinanban és a népszerűség átka engem is elért!

Jinanban ugyanis bármilyen hihetetlen , de mi vagyunk a sztárok, jobban mondva a celebek, merthogy semmi, de semmit nem csináltunk, amitől híresek lehetnénk. Végigmegyünk a Wenhua Donglu-n és mindenki kivétel nélkül az arcunkat bámulja. Idős, fiatal, férfi, nő, természetesen a harmadik opcióból van a legtöbb. Jinan ugyanis még annyira countryside-nak számít Kínában, hogy a fehér ember ritka, mint a fehér elefánt, meg a fehér holló. Volt például, hogy egy pasas konkrétan kocsiból bambult minket, ügyet sem vetve az előtte zajló közlekedési forgalomra. Vannak bátrabbak is, akik, miután elmentél vagy tíz méterre, félénken utánad kiabál egy Hello-t, van, aki még nagyon merészen meg is kérdi, hogy honnan jöttünk. Természetesen a fehér ember csak is amerikai, vagy orosz lehet, ám ha azt mondjuk, hogy Magyarország, a kínaiak egytől egyig tudják, hogy hol is van.

És nagyon szépnek tartanak minket, ami természetesen az első két héten rendkívül hízelgő volt, de most már kissé idegesítő. Például Krisztivel mentünk be a koleszba valamelyik nap és az aulában hét-nyolc kínai srác üldögélt, valamiről beszélgettek. Szó szerint elhallgattak és vagy hárman mondták ránk, hogy "hen piaoliang"(nagyon gyönyörű) , ahogy végigmentünk a lépcsőkhöz. Mondjuk, hozzáteszem, a arcbőröm szépen kitisztult, valószínűtlenül fehérnek tűnik( talán csak a sok sárga árnyalat között) és itt ez szépnek számít. Vicces, hogy Mo-n mindenki kinevet, hogy már megint nem sikerült lebarnulni, itt viszont, hogyha lebarnulsz, akkor csúnya vagy. Nem is csoda ezek után, hogy egy forró, nyári napon előkerülnek a színes napernyők.

Mindenesetre mos tartok ott, hogy még mielőtt sikítófrászt kaptam volna, vettem egy, a kínaiak számára szuperdivatos, üvegablakos, SZTK keretes szemüveget, amiben úgy festek, mint egy drogos bagoly és egy japán tanárnéni keveréke, hogy ebben majd elbújok a kíváncsi tekintetek elől. Hahahhahahah! Sajnos, ebben még jobban megnéznek :D

.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lillaraferdeszemmelneznek.blog.hu/api/trackback/id/tr603255422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása