HTML

Ahol az emberre ferde szemmel néznek

Egy éves kínai tartózkodásom élményei, mint ösztöndíjas diák :)

Friss topikok

Címkék

2011.09.16. 14:14 MiLái

Furfangos fürdőszoba

Egy XXI. századi embernek a fürdőszoba nem jelent kihívást, hacsak nem fél a víztől és a kaszáspókoktól. Hittük ezt mi, de a Mennyei Birodalomban a fürdés is igazi kihívás. Pláne, hogyha a fürdőszobánk olyan neveletlen, hogy naponta vívunk vele véres ütközetet. 

A külföldi diákok kollégiuma arról híres, hogy angol wc van, internetet lehet találni és a kínai fülbemászók csak a nyaralásukat töltik a fürdőszobában, ami szintén van minden szobához. Viszont a fürdőhelyiséggel kapcsolatban, az elmúlt három hétben megfogalmazódott néha bennem egy kérdés: DE MINEK?!

Az első este észrevettük, hogy a tükör feletti fénycső kiégett. Oda se neki, a a villany még ég, egyenlőre nem szólunk a recepción, hogy gáz az van, fény nincs. Pár nap múlva viszont már kénytelenek voltunk ott dekkolni a recepciós lánynál, hogy nem lehet lehúzni a csodás angol wc-énket. Kiderült, hogy a papírt azt beledobni nem lehet, mi meg teljes lelki nyugalommal tömítettük tele klozet papírral az alacsony tűrőképességű csatornát.  Oda se neki, kaptunk úgyis egy plusz kukát és az élet szép megint, egészen a az egyik reggeli mosakodásig. Akkor ugyanis szó szerint kinyitottam a csapot és leköpött a víz... a mai napig nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan művelte ezt a fizikai csodát, amikor a víz lefelé folyik belőle és ez meg fölfele köpött...pedig egészen jóban voltunk a csappal, bár örök barátságot még nem kötöttünk.

A wc tartálya viszont fénysebességgel ürül ki, szóval van, amikor nem lehet lehúzni, mert nincs víz. Akkor aztán történik a tartály töltése manuálisan...:D Ez reggelente külön eseményt csinál, bele is kell iktatni a reggeli programba.

De nem ez volt a legnagyobb dobása a csapnak, hanem amikor ki akartam egy pólómat kézzel mosni és a cső, ami csak éppen oda volt illesztve a lefolyóhoz, elmozdult, rám a szívbajt hozva és természetesen pelikánitatóvá avanzsáltatta a fürdőnket. Jah és azt megcsináltatni nem lehet, hanem, amint azt a szerelőfickó közölte, hogy az úgy jó, ahogy van. Másnap már kevésbé volt kedve a fickónak okoskodni, amikor a zuhanyrózsánkat cserélte ki, ami egy fürdésnél a kezemben maradt, a hajamat szépen összevizezve, pedig hajat mosni nem óhajtottam aznap.

Amúgy a víz a csakis kétfajta állapotban üzemel üzemel, jégkockaként, vagy rákfőző üzemmódban. Bár a rákfőző az valami megmagyarázhatatlan okból kedvesebb a vezeték szívének, mert inkább azt használja. Hajjaj, a tavalyiak a Shanda-n meg panaszkodtak, hogy nincs melegvíz...biztos mert az egészet a ShanShi kollégiuma tulajdonítja el!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lillaraferdeszemmelneznek.blog.hu/api/trackback/id/tr443231818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása