HTML

Ahol az emberre ferde szemmel néznek

Egy éves kínai tartózkodásom élményei, mint ösztöndíjas diák :)

Friss topikok

Címkék

2011.09.01. 09:03 MiLái

Előkészületek

Üdvözlök ezennel minden kedves  olvasót, aki volt olyan idióta, hogy idemerészkedett!

Ez a Kínában töltött egy évem krónikája lesz, amikor is beszámolok nektek arról, milyen is a világ másik felén, ahol az emberek forró vizet isznak, napernyővel járkálnak és a zsebkendőt soha nem használnak :) Vagy legalábbis orrfújásra nem.

Az egész úgy kezdődött, hogy megnyertem egy EU ösztöndíjat, hogy egy évig kínai nyelvet tanulhassak egy kínai egyetemen. Rengetegen pályáztunk, ezért kész csoda, hogy megkaptam, mert emlékezetem szerint még a jelentkezési lapot is rosszul töltöttem ki.  Jinanba kerültem, ami Pekingtől délre található és ezenfelül nevezetes hely, ugyanis minden évben legalább három magyar diák tanul itt. Ezért aztán nem is nagyon lepődnek meg, ha megmondom nekik, hogy Magyarországról jövünk :)

Jövünk, ugyanis hárman vagyunk itt, Kriszti, Jenő és én. Meg állítólag jön majd egy magyar srác még.Azóta kiderült, hogy nem jön, mert nem fogadta el az ösztöndíját. Vagy valami más miatt ... :)

Aki Kínába készülődik, és netalántán másfél hónap múlva tudja meg, hogy indulás van, egy csomó elintéznivalója lesz. Egyáltalán a jelentkezéshez is HIV teszt szükséges, hogy nem viszel-e valami kórokozót a Mennyei Birodalomba. Vízum kell, meg oltások, meg lerendezni az itthoni ügyes bajos dolgokat.:) De megéri, mint utóbb ki fog majd derülni!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lillaraferdeszemmelneznek.blog.hu/api/trackback/id/tr1003194718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása